Sverre Bjertnæs

Sverre Bjertnæs regnes som en av de fremste figurative og konseptuelle kunstnere i Norge. Hans male- og tegneferdigheter sammen med dyptdykkende intellektuelle og eksistensielle prosjekter, leder den bevisste betrakter inn i en tankeverden som gir opplevelser og erfaringer av en helt spesiell karakter.

Kombinasjonen av klassisk figurasjon og det konseptuelle gir ekspressive uttrykk. Et vakkert og poetisk billedspråk kan tangere det uhyggelige og naturalistiske, og fører til eksistensielle tankerekker. Transformeringens iscenesettelse gir det figurative formspråket glidene overganger mot nye dimensjoner.

I de seneste tegningene fra 2013, som vises her, fornemmes sterkt det manieristiske formspråket, som tilfører skikkelsene en sjelelig og eksistensiell dimensjon.

Disse tegningene representerer samtidskunst på sitt ypperste!
Bjertnæs verk har kunstneriske kvaliteter som plasserer dem i toppklasse.

Å sikre seg et originalverk av Sverre Bjertnæs er en stor kunstnerisk investering.

Klikk her for rask reservasjon og bestilling.

Se en av Bjærtnes tegninger i Morgenbladet av 31. januar, s. 43

Stenersenmuseets store separatutstilling av kunstnerens verk anbefales.

Fem av ti tegninger er utstilt i Galleri Voksenåsen og kan kjøpes "rett fra vegg".
Først til mølla! Be gjerne om visning av de øvrige tegningene.

Se flere kunstverk her

Sverre Bjertnæs har utdannelse fra Statens Kunstakademi i Oslo og Masterstudiet ved Dutch Art Institute i Amsterdam.

Bjertnæs første separatutstillingen var i Bjarne Melgaards galleri Norsk Anarkistisk Fraksjon (NAF) i 2000. Han har siden etablert seg sterkt innenfor norsk samtidskunst, og har deltatt på utstillinger ved blant annet Volta NY i New York, Gråmølna Trondheim Kunstmuseum, Haugar Vestfold Kunstmuseum, Nord Norsk Kunstmuseum, Galleri K, Basel Art SCOPE og Artforum Berlin.

Sverre Bjertnæs deltok også i det nasjonale kunstprosjektet HamsunFantasier, som ble vist i Trondheim Kunstmuseum i 2010.
Signert kunstbok fra dette prosjektet følger med kjøp av tegning.