Velkommen til avduking av Håkon Anton Fagerås´ Fridtjof Nansenbyste i Carraramarmor.

MANDAG 5. DESEMBER KL. 15. i Fridtjof Nansens plass 6.


Ordfører Fabian Stang avduker bysten.
Kunstneren er til stede.

Billedhugger Håkon Anton Fagerås "tyvstarter" sin jubileumsavduking i Nansen- Amundsenåret 2011 med sin markante Nansenbyste i Carraramarmor som er på vei fra Pietrasanta til Oslo.

Fagerås´ nasjonalmonument av polfarergruppen med Amundsen i spissen, skal avdukes av H.M. Kongen på Frammuseet 14. desember.

Det er Lani Invest som utsmykker forretningsbygget på Frithjof Nansens plass 6 med denne praktfulle marmorbysten. Den vil forsterke byggets indre estetikk og være til glede for leietakere og besøkende. Nansenbysten er et bestillingsverk knyttet til Nansen- Amundsenåret 2011. Den er unik, har historisk tilknytning og varer evig!

Det er humanisten, forskeren og vitenskapsmannen Nansen som framstilles gjennom Fagerås´kunstneriske temperament. Bysten er utformet i et tradisjonsrikt formspråk som et portrett. Portrettlikheten er slående, og Fagerås har på en mesterlig måte fanget Nansens indre sjel, og gitt ansiktet et markant og grublende uttrykk.

Den staselige barten, som var Nansens karakteristiske "varemerke", gir portrettet karakter og tyngde.
Nansens hånd er et symbol som gir anslag til den fysiske delen av hans liv og virke som polfarer og handlingens mann.

Marmorbysten er i tilnærmet naturlig størrelse, ca 50 cm. høy.

Håkon Anton Fagerås er en av Norges ledende, klassiske skulptører, og arbeider med stenhugging og støping i Pietrasanta i Italia. Arbeidet med bysten av Nansen har fra idé, skisser, modellering, støping og hugging tatt på nær et år, parallelt med nasjonalmonumentet av polfarergruppen.

Fagerås er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo, og har utsmykket bl.a. Norges Bank, Hurtigruten og St. Olavs hospital i Trondheim. Fagerås er også spesielt omtalt i kunsthistoriker Øystein Ustvedts nye og omtalte bok "Ny norsk kunst".

Det er kunstformidlingsbedriften KulturKonsept som er ansvarlig for Nansenprosjektet fra ide´ til ferdig verk.

Lani Invest og KulturKonsept ønsker hjertelig velkommen til avdukingen mandag 5. desember kl. 15 i Fridtjof Nansens plass 6 bak Rådhuset i Oslo. Det serveres forfriskninger.

Arrangementet er lukket.

Det forutsettes forhåndspåmelding til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

KulturKonsept logoGjøvik Glassverk logo

KulturKonsept
www.kulturkonsept.no
Tlf. 909 67 883

 

Gå ikke glipp av:

Søndag 4. desember fra kl. 12.30 til 14.30 er det åpent kunstgaveatelier i Galleri Voksenåsen med superpriser på kvalitetskunst, kunstbøker og tegneverksted for barna.

Klokken 14.30 er det Franz Liszt konsert med pianisten Staffan Scheja. Familiejulebord kl. 15.30

Fribillett til konserten ved kjøp av kunst!

Hjertelig velkommen!

Med beste kunsthilsen fra
Kristin Jordfald





Videresend gjerne informasjonen til kollegaer og venner.


www.kulturkonsept.no | Tlf: 47 90967883| This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.