Black Lines at 70
Dagfinn Knudsen

11. november - 10. desember

alle dager 13 - 18

Soli Brug Galleri

  

Utstillingen åpnes lørdag 11. novemberl kl. 13.00 på Soli Brug Galleri.

Billedkunstneren Dagfinn Knudsen (1953) tilhører den gruppen kunstnere som kuppet kunstarenaen på 1980-tallet med "det heftige og ville maleri". De lot seg inspirere av den coole og trendy tidsånden i datidens Berlin og New York med et ekspressivt, tøft og urbant billedspråk og en heftig, subjektiv figurasjon. Kunstnerne hentet inspirasjon og ideer på sine reiser og tok tidsånden på pulsen. Stikkord for denne perioden er liberalisering, postmodernisme og pønk.

Knudsens skarpe øye for pønkeren på T-banen, nattklubbsangerinnens sensuelle skikkelse og fotomodellens sorgtunge blikk bearbeides med stilsikker hånd. Kunstnerens inntrykk og stemninger omformes til et motiv som risses, tegnes eller males. Den kompliserte koldnålsraderingen hvor motivet risses inn i en kobberplate før trykking, er Knudsens spesialitet.

Tegningens elegante linjeføring er kunstnerens sterke særpreg. Den raffinerte sorte streken gir sofistikerte damer og coole androgyne skikkelser puls, poesi og drama.

Stemningen og uttrykket i Dagfinn Knudsens bilder er sterkt, heftig, tidløst og gjenkjennende. Det er forklaringen på at publikum og ihuga samlere i alle år har strømmet til utstillingene hans for å sikre seg kunstverk.

Kunstneren har hatt mange utstillinger i inn- og utland, utsmykkingsoppdrag og er innkjøpt av offentlige institusjoner og samlere. Nasjonalmuseet har selvfølgelig også verk av Knudsen i sin samling.

Soli Brug og KulturKonsept gratulerer Dagfinn Knudsen med jubileet og er stolt over at kunstneren har sagt ja til å ha sin retrospektive jubileumsutstilling her på tradisjonsrike Soli Brug.

Soli Brug var en gang Nord-Europas største sagbruk og ligger kort fra E6 ved Råde/Sarpsborg, ca 45 min. syd for Oslo.
Aagaardveien 177,
1719 Greåker.
avkjøring nr 9. Råde nærmeste togstasjon.

Tlf. Galleri: 91 63 55 60 / 97 07 55 20.
Restaurant: 48 23 01 86.

Hjertelig velkommen, og del gjerne informasjonen med kollegaer og venner

Kontakt KulturKonsept, Kristin Jordfald på tlf. 909 67 883

Med beste kunsthilsen

Kristin Jordfald

Følg KulturKonsept på FaceBook Følg Soli Brug Galleri på FaceBook.