Hommage KjARTan Slettemark
1. september – 27. oktober 2013

Kjartan Slettemarks arbeider ble sist vist ved Voksenåsens 50-års jubileum i 2010 med utstillingen “Grenseløs” i Galleri Voksenåsen og ble kuratert av KulturKonsept ved Kristin Jordfald. H.M. Dronning Sonja åpnet utstillingen, og det svenske og norske kongeparet var til stede ved vernissagen.

Det er med stolthet og glede Galleri Voksenåsens KunstKorridor presenterer et spesielt utvalg av Kjartan Slettemarks kunst, samtidig med Nasjonalmuseets retrospektive utstilling av kunstneren.

Kunstutstillingen åpner søndag 1. september kl. 15. – 17.

Flere unike verk er for salg!

Kjartan Slettemark ble født i Naustdal i 1932 og døde i Stockholm i 2008. Han regnes blant våre største nordiske kunstnere, og særlig kjent for sin konseptkunst og kontroversielle bilder på 60- og 70-tallet. Han var utdannet ved akademiet i Oslo og kunsthøgskolen i Stockholm.

Slettemarks offentlige debut som kunstner kom i form av en collage stilt ut foran Stortinget i et monter i 1965. Bildet, med tittel «Av rapport fra Vietnam” med barn overskyllet av brennende napalm. Verket vekket stor debatt, og ble utsatt for hærverk. Det ble gitt som gave til Nasjonalgalleriet i 1982, i forbindelse med en retrospektiv utstilling som representerte et gjennombrudd for kunstnerens anerkjennelse.

Slettemark søkte i hele sin virksomhet å benytte og utforske nye medier og uttrykk. Fra 1964 arbeidet han med plaststøping og plastfolie. På 1970-tallet arbeidet han med «Nixon - visions», en serie manipulerte bilder av den tidligere amerikanske presidenten Richard Nixon. I den samme perioden gjennomførte Slettemark flere performancer med et selvlaget hvitt kongepuddel-kostyme. Han fikk idéen til å opptre som puddel etter at inspektøren ved Stockholms sosialtjeneste hadde bedt ham om å melde seg i «hundemottaket» i stedet for «kundemottaket». Han reiste også rundt i Europa og USA med et pass med bilde av Nixon med sitt eget hår og skjegg manipulert inn i fotografiet. Fra 1978 og framover arbeidet Slettemark også med videokunst. I 2003 laget han serien «Selfportrait as Marilyn», en Warhol-inspirert serie collage-variasjoner.
NB! En hel serie på 12 bilder legges ut for salg!

“Ondt skal med kunst fordrives”...og “Evil hearts fears ART”...postulerte Kjartan Slettemark.

Kjartan Slettemark sa selv at hans kunst var et uttrykk og et middel til å oppnå menneskelig frihet.

Velkommen til en interessant og spektakulær kunstutstilling og et utvalg av KjARTans kunstverk – fra hans hånd og i hans ånd.

Galleri Voksenåsen er åpent hver dag i hotellets åpningstid. Velkommen.

Ta gjerne kontakt på telefon 909 67 883 eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. om du har spørsmål.

Kristin Jordfald
KulturKonsept
+47 909 67 883
www.kulturkonsept.no
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Voksenåsen logo

KulturKonsept
www.kulturkonsept.no
Tlf. 909 67 883

Voksenåsen Kultur- og Konferansehotell
22 81 15 00
Ullveien 4
0791 Oslo

 

Videresend gjerne informasjonen til kollegaer og venner.
 

www.kulturkonsept.no | Tlf: 47 90967883| This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.