Dan Young - Oslobilder 1962 - 1964

Det er en stor glede å presenter kunstfotograf Dan Youngs legendariske Oslobilder fra -60 tallet.

Den seneste kunstutstillingen fra denne mesterfotografen var "Mexican colors" som ble vist i Galleri Voksenåsen i 2014.

Tidlig på 1960-tallet bosatte den amerikanskfødte Dan Young seg i Norge. Han kom til Oslo med ambisjonen om å skape seg et liv og en karriere her. Et av de første prosjektene var å fotografere byen, noe som ble gjort i tråd den tidens idealer for urban fotoestetikk. Materialet byr på et fascinerende tilbakeblikk på sekstitallets Oslo sett gjennom linsene til en internasjonalt anerkjent fotograf in spe.

Boken "En amerikaner i Oslo" er gitt ut på Press forlag og viser bildene som ble tatt i Oslo mellom 1962 og 1964. Dan Young forteller selv innledningsvis historien bak bildene, hvordan de forsvant og ble gjenfunnet på et loft tretti år senere. Han bringer oss inn i stemningene han sanset og kom tett inn på i sitt møte med byen, lydene, luktene, lyset og ikke minst tidsånden i Oslo på begynnelsen av 1960-tallet. Dette er bilder med historie og nostalgi.

Dan Young (født 1938) vokste opp i Navajo indian Reservation og andre reservater i Arizona og New Mexico. Etter fire år i den amerikanske marinen ble han student ved Art Center School i Los Angeles. I 1962 kom han til Oslo og var med på å danne gruppen av fotografer kalt "Manité". Etter et opphold i London returnerte han til Oslo og startet eget reklamestudio. Dan Young har tidvis bodd i Arizona og California, laget dokumentarfilmer og arbeidet som stillfotograf på mer enn 40 norske filmer. Han har hatt utstillinger ved de store museene i Oslo, og er innkjøpt av en rekke museer i Scandinavia og USA.

Enkelte av disse enestående fotografiene er gjengitt i det seneste nummeret av tidsskriftet Syn og Segn med personlige tekster av Finn Skårderud.

Fotoene kan kjøpes gjennom KulturKonsept som er Dan Youngs agent.

Dette er flotte og stemningsfulle bilder til utsmykking i hjemmet og på arbeidsplassen!

Se flere av fotografiene her

Boken "En amerikaner i Oslo" kan kjøpes i Frogner antikvariat, Skovveien 7 i Oslo. Pris kr. 250,-Det følger en signert bok med hvert kjøpte foto. Fotoene er i et meget begrenset opplag.

Bildeformat er: 36 x 58 cm
Pris kr. 15 000 pr. stk (+5% bkh avgift)


Fra høstens interessante program anbefales:

* Kunstprosjektet HamsunFantasier stilles ut på Schæffergården i København i anledning grunnlovsjubileet. Utstillingen vises ut november 2014. www.dansk-norsk.no

* Eksklusivt PORTRETTprosjekt lanseres i oktober! To av Norges fremste billedkunstnere Therese Nortvedt og Peter Esdaile gir mulighet for bestilling av portretter som oljemaleri og kulltegning.

* I november kommer et nytt trykk fra Dagfinn Knudsen. Eksklusivt for KulturKonsept!

* KulturKonsepts tradisjonsrike juleutstilling arrangeres i år i desember i samarbeid med Hole Artcenter.

For spørsmål og kjøp, henvendelse til
Kristin JordfaldThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. / 909 67 883

Kristin Jordfald
KulturKonsept
+47 909 67 883
www.kulturkonsept.no
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Voksenåsen logo SynOgSegn logo

KulturKonsept
www.kulturkonsept.no
Tlf. 909 67 883

Frogner Antikvariat
48 89 65 16
Skovveien 7
0257 Oslo

Syn Og Segn
www.synogsegn.no
Tyinvegen 27
2900 Fagernes
Videresend gjerne informasjonen til kollegaer og venner.
 

www.kulturkonsept.no | Tlf: 47 90967883| This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

---------------------------------------------------
For å melde deg av utsendelsen, vennligst klikk her.